Onze filosofie

Nog niet eens zo lang geleden reden er meer dan tien SRV-wagens in de buurt. Vaak bracht de melkboer versproducten en een vergeten boodschap aan de deur. En was u een keer niet thuis dan zette hij de boodschappen gewoon in het schuurtje. De tijden daarvoor kwamen de groenteboer, bakker, slager en kruidenier op de bakfiets met bestelboekjes langs de deur. Ze verkochten vaak zelf geproduceerde goederen voor een goede prijs. Door de opkomst van grote supermarktconcerns met brede assortimenten is het draagvlak voor de lokale producenten afgenomen. Daarnaast kopen we steeds vaker en meer online. Het gemak van snel en eenvoudig vanuit huis winkelen biedt mogelijkheden voor lokale ondernemers. Door het online verkopen van hun producten kunnen ze, net als vroeger, de service aan huis bieden. Wij geloven dat op deze manier meer mensen lokale producten kopen. Want een bekend gezicht achter je boodschappen is nog steeds veel waard. Met Vers op Schouwen verzamelen we de producten van verschillende lokale specialisten op een gezamenlijke website waardoor u eenvoudig en snel uw favoriete producten in huis kunt halen en de kosten laag blijven.

Ik neem mijn versproducten wel mee uit de supermarkt!

Dat mag! Maar weet u nog wat u koopt in de supermarkt? In de dagelijkse drukte rennen we snel de winkel binnen en zetten in op onze dagelijkse routine. Wat groente en fruit, het liefst al gewassen en gesneden? We kijken naar de prijs en gaan gemakshalve ervan uit dat het wel goed zal zijn. Maar kijkt u ook naar de herkomst van uw boodschappen? Vaak denken we dat ze uit eigen land komen, maar de kans dat ze uit het buitenland afkomstig zijn is waarschijnlijker.

Lokaal en vers is beter!

Wij vinden het belangrijk dat vers ook echt vers is. De route die groente en fruit, maar ook brood, kaas en zuivel afleggen voordat het in het schap van de supermarkt ligt, is er een van vele omzwervingen. Hierdoor gaat veel versheid verloren. Bovendien zijn de vele opslag- en transporthandelingen slecht voor het milieu. Directe en korte lijntjes. Daar geloven wij in. Producten gemaakt of gekweekt op Walcheren zijn verser, duurzamer en vaak ook veel smaakvoller. Bovendien ondersteunt u door het kopen van deze producten de lokale ondernemers.

Producten met een verhaal

De deelnemende bedrijven hebben een unieke wijze van productie of verhandeling van versproducten. Waar de producten in supermarkten vaak uit grote en onpersoonlijke fabrieken komen, hebben onze producten ieder een eigen verhaal. Wij vertellen u het verhaal van ieder product. Zo weet u dat wat u eet van goede kwaliteit is en proeft u de liefde waarmee het product ambachtelijk is gemaakt.